آشنایی با ساز فلوت

قدمت ساز فلوت به هزاران سال قبل باز می گردد. این ساز جزء قدیمی‌ترین سازهای بادی محسوب می‌گرددکه قدمت برخی از آن که باستان‌شناسان یافته‌اند به ۵۰٬۰۰۰ سال پیش می‌رسد. این ساز زیبا در دسته سازهای بادی قرار دارد که دارای انواع مختلف مانند: فلوت آلتو، باس، پیکولو و … است.

این فلوت در اصل از جنس چوب است اما نمونه های فلزی آن هم در مدل های مختلف عرضه شده است. اما در تاریخچه ی این ساز آمده است که باستان شناسان از اعماق زمین فلوت هایی از جنس استخوان پیدا کرده اند که قدمتی چند هزار ساله دارد.

آشنایی با ساز فلوت

همچنین بخوانید: آشنایی با ساز نی

معرفی ساز فلوت

ساز فلوت نقش مهمی در موسیقی راک، پاپ، کلاسیک و … ایفا می کند. استخراج صدایی دلنشین و گیرا از این ساز بادی چوبی همه را مجذوب خود می کند. نواختن این ساز به صورت تکنوازی است و صدای آن از لرزش قمیش نیست بلکه حاصل نوسان هوای دمیده شده در لبه دهنی یا تیغه هوایی فلوت است.

ممکن است در نگاه اول احساس کنید که نواختن این ساز مشکل است اما در بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج می توانید فراگیری ساز فلوت را آغاز کنید و با کمی پشتکار و علاقه نواختن را شروع کنید.

ساختار ساز فلوت

ساز فلوت با یک ساختمان کاملا متفاوت و پیشرفته جزء دلنشین ترین سازهای بادی چوبی بی زبانه است. در قرون وسطی و دوره رنسانس از فلوت بیشتر برای موسیقی عامیانه و نظامی استفاده می شد اما رفته رفته در سایر موسیقی ها مانند کلاسیک و رپ و … ترکیب شد.

با توجه به اینکه فلوت در دسته سازهای بادی چوبی قرار دارد اما امروزه های از متریال های مختلفی از قبیل طلا، نقره، پلاتین و … برای ساخت ساز فلوت استفاده می کنند که نمونه نقره از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

شاید در نگاه اول احساس کنید که ساختار ساز فلوت پیچیده است اما اگر بیشتر به این ساز نگاه کنید به سادگی آن پی ببرید. ساز فلوت برخلاف ظاهر فریبنده اش از 3 قسمت اصلی که شامل سرساز، بدنه و بخش انتهایی تشکیل شده است.

در بخش سرساز فلوت دهانه ساز قرار دارد و دو دو بخش بدنه و انتهای ساز، کلیدها قرار گرفته شده است. در روی ساختار فلوت قمیش که همان تکه ی چوب روی دهانه ی ساز است، وجود ندارد. زمانی که نوازنده روی دهانه می دمد صدای آن منتشر می شود.

انواع ساز فلوت

ساز فلوت از خانواده بزرگی تشکیل شده است. از خانواده این ساز می توان به “پیکولو” ، “فلوت آلتو“، “فلوت باس” ، “فلوت دوبل آلتو” و “فلوت دوبل باس” اشاره کرد. در واقع این ساز از تنوع بالایی برخوردار است و همه ی مدل ها قادر به اجرای نت های مشترک هستند.

دسته بندی ساز فلوت بر اساس طراحی سر فلوت و میزان نفس لازم برای نواختن است. در مدل های چوبی حفره هایی روی فلوت قرار دارد که با باز و بسته کردن حفره ها توسط انگشتان دست، ساز نواخته می شود. اما مدل های جدید فلزی این حفره ها توسط کلید کنترل می شود. ساز فلوت چوبی برای نوازندگان حرفه ای مناسب است. با این فلوت می توان انواع موسیقی ایرانی، هندی، عربی و ترکی را نواخت.

فلوت کلید دار یا بوهم به اسم های دیگری از قبیل فلوت کنسرتی یا مدرن شناخته شده است. این مدل بیشتر از جنس روی و مس ساخته می شود و برای افرادی که آشنایی کاملی با نواختن فلوت دارند مناسب است.

همچنین بخوانید: فلوت ریکوردر چیست؟

آشنایی با ساز فلوت

نحوه نواختن ساز فلوت

نواختن ساز فلوت برخلاف سایر سازها آسان است. شاید در نگاه اول احساس کنید که ساختار پیچیده ای و نواختن مشکلی دارد. اما نواختن این ساز بادی تنها با یک دوره آموزش امکان پذیر است.

برای نواختن فرد باید کاملا صاف و بدون قوز بایستد سپس دهانه ساز را روی دهان خود قرار دهد و در قسمت بالای دهانه بدمد. همزمان که در ساز می دمد باید دست چپ را روی کلیدهای قسمت میانی و دست راست را روی کلیدهای قسمت پایینی ساز قرار دهد.

نکته: شما می توانید به صورت نشسته هم فلوت بزنید. اما بیشتر نوازندگان دوست دارند ایستاده این کار را انجام دهند. تنها موردی که در نواختن باید حتما رعایت شود این است که کمر حین نواختن قوز نشود و کاملا صاف بنشیند یا بایستد. نکته بعدی که وجود دارد این است که این ساز بادی باید از پهلو نواخته شود که ساز حین نواختن در کنار صورت و در راستای شانه قرار می گیرد.

اگر به نواختن ساز فلوت وانواع آن علاقه دارید وساکن کرج هستید بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج مئسسه آموزشگاهی ساز نو است.آمادی پذیرش وهنرجو می باشد کافیست با شماره:
۰۹۱۲۶۷۸۴۹۵۷ در ارتباط باشید.

مطالب دیگر:

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *