موسیقی هنری است که با لحظه لحظه ی زندگی بشر امروزی پیوند خورده. مردمان هر نقطه از کره زمین موسیقی منحصر به فرد خود را دارند که سینه به سینه به نسل بعد انتقال پیدا میکند. از انواع و اقسام موسیقی ها می توان به موسیقی مردم ژاپن، چین، هندوستان، آفریقا، اعراب، بومیان استرالیا، اروپاییان و … اشاره کرد. موسیقی هنری است که از هماهنگی اصوات پدیدار می شود. و معمولاً تمامی افراد بشر خواسته یا ناخواسته با آن در تعامل هستند، همه ما عادت یا تمایل به زمزمه کردن آهنگ های مورد علاقه مان را تجربه کردیم و از این زمزمه احساس خوشایندی در ما تولید می شود. ما در همه آیین ها و مراسم از موسیقی مخصوص به آن استفاده می کنیم و این در همه فرهنگ ها متداول است. استفاده از موسیقی شاد و نشاط آور در مراسم عروسی و پایکوبی و استفاده از موسیقی سنگین و غمگین در مراسم عزاداری و غم. و این تقریباً در همه جای جهان ماهیت یکسانی دارد. همه انسانها در وضعیت غمناک خود تمایل به شنیدن موسیقی شاد را ندارند و برعکس.
معمولاً موسیقی را که از دوران جنینی یا کودکی شنیده ایم در ما بار عاطفی ایجاد می¬کند، چنانچه زمانیکه همان موسیقی را پس از سالها در میانسالی و یا حتی کهنسالی می شنویم تمام خاطرات دورانی که با آن موسیقی در ارتباط بودیم را به خاطر می آوریم و اصطلاحاً همان موسیقی عاطفه ما را به خود درگیر می کند و ما را دچار حالت احساسی عمیقی می کند.
با توجه به پهناوری مساحت کشور ایران و همچنین تعدد اقوام ساکن در ایران در نواحی مختلف گونه های متفاوتی از موسیقی های محلی هم در ایران پهناور جریان دارد، از جنوب ایران گرفته تا شمال از شرق تا غرب، سنج و رمام و نوحه خوانی و شروه خوانی و نی انبان در جنوب تا دوتار و سرنا و دهل و قوشمه و … در خراسان از کمانچه لرستان و آواز و دف کردستان تا رباب ددونلی و تنبورک بلوچستان، موسیقی به غایت معنوی و فاخری در جریان است و ایران به لحاظ تنوع گونه های موسیقیایی کشوری بسیار ثروتمند است.در بحث موسیقی کلاسیک ایرانی سازهای تار، سه تار، کمانچه، نی، قیچک، سنتور، عود، قانون، تمبک از سازهای این نوع مویسقی هستند، سازهایی که هرکدام بجای خود مسؤولیت تکنوازی را هم می توانند بعهده داشته باشند و هم در گروه نوازی قابلیت اجرایی دارند.
تار یکی از شاخص ترین سازهای ایرانی است که در میان نوازندگان ساز تار می توان به اساتید: جلیل شهناز، علی اکبر خان شهنازی، مرتضی نی داوود، درویش خان، علینقی وزیری، داوود آزاد، غلامحسین بیگجه خانی، داریوش پرنیاکان، ارشد طهماسبی، پیام جهانمانی، مجید درخشانی، کیوان ساکت، فرهنگ شریف، ابوالحسن صبا، داریوش طلایی، حسین علیزاده، محمدرضا لطفی، شهریار فریوسفی، حمید متبسم، موسی معروفی، شهرام میرجلالی، حسین علیزاده، محسن نفر اشاره کرد.
از نوازندگان ساز سنتور می توان به اساتید: فرامرز پایور، اسماعیل تهرانی، پرویز مشکاتیان، پشنگ کامکار، هوشنگ کامکار، سیاوس کامکار، ابوالحسن صبا، اردوان کامکان، مهدی ستایشگراز نوازندگان کمانچه : علی اصغر بهاری، کیهان کلهر، علی اکبر شکارچی، سینا جهان آبادی، کاوه معتمدی
از نوازندگان نی: حسن ناهید، حسن کسایی، شاهد عندلیبی، جمشید عندلیبی، پاشا حنجنی نام برد.
تمام سازهای موسیقی کلاسیک ایرانی معرف فرهنگ و توانایی و معنویت سرشار ایران زمین است، و برای شناساندن فرهنگ غنی ایران به جهانیان می بایستی کودکان و نوجوانان ایرانی را بسمت فراگیری هرچه بیشتر سازهای ایرانی تشویق کرد تا ما خود پاسداران و حافظان فرهنگ بومی و ملی سرزمینمان باشیم.
برای معرفی سازهای کلاسیک اروپایی باید از ویولن، ویولا، ویولنسل، کنترباس، فلوت، فاگوت، هورن نام برد. در این میان ویولن از مشهورترین سازها است.
موسیقی کلاسیک اروپایی، با قواعد و مجموعه آموزشی مدون و همچنین آثار فاخر جهانی و آهنگسازان بزرگ، موسیقی بسیار محبوب در سطح جهان می باشد.
آموزشگاه موسیقی سازنو در تمامی انواع موسیقی ایرانی هنرجو میپزیرد.
©طراحی و بهینه سازی سایت توسط اینتن