تقویت حافظه و یادگیری با موسیقی

تقویت حافظه و یادگیری با موسیقی

در این مقاله آموزشگاه موسیقی سازنو، بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج به تاثیرات موسیقی بر روی حافظه و هم چنین یادگیری در افراد می پردازد. با ما همراه باشید تا از فواید موسیقی برای ذهن و حافظه آگاه شوید.

تقویت حافظه با موسیقی

وقتی با آهنگی آشنا می شنویم، اغلب می توانیم برخی خاطرات خود را به آن وصل کنیم و در نتیجه قادر خواهیم بود آهنگ را بخاطر بسپاریم. آهنگ های مورد علاقه به روش های مختلفی بر حافظه ما غلبه می کنند. کودک شما حتی ممکن است از آهنگی که به طور مداوم در سرش افتاده، شکایت کند، که نشان می دهد موسیقی به راحتی در حافظه ما ثبت می شود.

امروزه این موضوع یافته شده است که موسیقی به تحریک بخش هایی از مغز می پردازد و مطالعات نشان داده اند که موسیقی حافظه بیماران مبتلا به آلزایمر و زوال عقل را تقویت می کند، از جمله یک مطالعه انجام شده در UC Irvine، که نشان داد نمرات تست های حافظه بیماران آلزایمر هنگام گوش دادن به موسیقی کلاسیک بهبود یافته است.

بنابراین، ممکن است استفاده از موسیقی برای کمک به فرزندتان در حفظ اطلاعات و تقویت یادگیری مفید باشد. کری Brewer ، بنیانگذار خدمات آموزشی LifeSounds و نویسنده کتاب جدید موسیقی متن فیلم برای یادگیری، می گوید صداها می توانند در جلب توجه ما، برانگیختن احساسات و تحریک تصاویر بصری کمک کنند. Brewer می گوید: “دانش آموزان در هر سنی حتی بزرگسالان، به طور کلی می یابند که موسیقی به آنها کمک می کند تا به طور واضح تر روی وظیفه مورد نظر متمرکز شوند و تاثیر بهتری بر آنها برای یادگیری روحیه بهتر میگذارد.

Brewer استفاده از موسیقی را در طول روز “مدیریت احساسات مثبت” می نامد و نشان می دهد که سبک های مختلف موسیقی برای انواع مختلف فعالیت ها مناسب است. به عنوان مثال، او برای ایجاد انگیزه در یادگیری، به ویژه ترانه هایی با اشعاری که تفکر مثبت را ترغیب می کند، از موسیقی عرفانی شاد استفاده می کند. او می گوید، هنگام مطالعه، نوشتن یا خواندن، موسیقی ساز را برای حفظ تمرکز انتخاب کنید. موسیقی کلاسیک دوره باروک، مانند باخ، هندل یا موتزارت به خوبی کار می کنند. Brewer می گوید: “موسیقی می تواند به تغییر سطح انرژی نیز کمک کند، بنابراین پخش موسیقی با شکوه می تواند ذهن و بدن خسته را به صورتی آهسته، به آرامش و تمرکز نزدیک کند.”

همچنین بخوانید: تاثیر موسیقی بر ضریب هوشی

تقویت حافظه و یادگیری با موسیقی

فعالیت هایی برای تقویت حافظه با استفاده از موسیقی

در اینجا فعالیتهایی ارائه داده شده است که از موسیقی برای تقویت حافظه استفاده می کنند و یادگیری را ملموس تر یا تعاملی تر می کنند. در اینجا نکات برتر آنها ذکر شده است:

1-به “سفر یادگیری” بپردازید.

موزیک تأمل آمیز و چیزی که باعث به فکر فرو رفتن می شود، پخش کنید در حالی که فرزندتان را در یک سفر تخیلی مربوط به یک موضوع سوق می دهد. یک فصل علمی درباره سیارات منظومه شمسی بخوانید در حالی که آهنگی با سرعت آرام در پس زمینه پخش می شود. از فرزندتان بخواهید مثلاً چشم خود را ببندد و در فضا سفر کند.

2-ویژگی صوتی را با بصری ادغام کنید.

کمکهای بصری متصل به داده ها به فرزند شما کمک می کند تا اطلاعات را به خاطر بیاورد. اگر او در انجام کارها کمک می کند، یک کار خاص را در زمان مشخص همراه با موسیقی انجام دهید. برای مثال، با نوازندگی موسیقی کلاسیک، یک مفهوم یا کار را درباره یک مسئله ریاضی توضیح دهید.

هر چیزی که کودک شما می تواند به ایده ای که توضیح می دهید متصل شود را انجام دهید. Brewer پیشنهاد می کند در صورت امکان از رنگ و نماد استفاده کنید. برای تقویت درس، این تصاویر و آهنگ های مشابه را در جلسه تدریس بعدی خود نمایش دهید.

3-برای به خاطر سپردن افعال از صدای باس استفاده کنید.

صدا را بلند کنید و بگذارید موسیقی کودک شما را تحریک کند. پپالاردو می گوید: “من به بچه ها یاد می دهم که به خط باس یک آهنگ بپیوندند.” او به دانش آموزان خود اجازه می دهد که باس را در سینه و بازو احساس کنند. وی می گوید: “این امر باعث حرکت آنها می شود و وقتی حرکت می کنند، کلمه خاصی در ذهن آنها ظاهر می شود. آن کلمه فعل است. او معمولاً یک فعل خوب و قوی است. کودک خود را تشویق کنید که از زبان توصیفی استفاده کند تا توضیح دهد که باس، طبل ها و عناصر مختلف یک آهنگ چه احساسی در او ایجاد می کند.

4-آهنگ ها را به وظایف وصل کنید.

کودک شما از طریق ریتم و قافیه مؤثرتر به خاطر می آورد. Brewer می گوید شعارها و متن ها در موسیقی حافظه را بهبود می بخشند و به بازیابی اطلاعات کمک می کنند. او را ترغیب کنید که آهنگ مورد علاقه خود را بگیرد و کلمات را متناسب با اطلاعاتی که یاد می گیرد تغییر دهد.

5-پیاده روی کنید.

در یک پیاده روی، ایده های طوفان مغزی کودک خود را برای یک داستان کوتاه در نظر داشته باشید. سپس، به داخل خانه برگردید، یک موسیقی از طبیعت یا صداهای عصر بگذارید و حداقل 15 دقیقه وقت خود را صرف فراخوان و یادآوری ایده های خود کنید. از او بخواهید تا متن آهنگ های مختلف را به محاصره خود در محیط طبیعی اش جذب كند. هنگامی که او بازگردد، می تواند این آهنگ ها را دوباره پخش کند، که باعث می شود حافظه او را به صدا درآورد و به او الهام می دهد که یک شعر را بنویسد.

موسیقی می تواند به روش های مختلفی استفاده شود، نه تنها برای تحریک گوش کودک شما بلکه ذهن. بنابراین حس موسیقیایی را در خود روشن کنید و حتی سعی کنید به کلاس های آموزش موسیقی بروید تا بتوانید موسیقی موردنظر خود را آنگونه که دوست دارید بنوازید.

در ان مطلب آموزشگاه موسیقی سازنو، بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج به تعریف و توصیفی از فواید موسیقی بر عملکرد حافظه و یادگیری پرداخت تا شما را با موسیقی هرچه بیشتر آشنا سازد. شما می توانید برای شرکت در دوره های آموزش موسیقی سازنو با ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید و بهترین ها را با بهترین اساتید تجربه کنید.

اهنگ تحریک کننده مغز

موسیقی، قدرتی شگفت‌انگیز در تحریک و ارتقای عملکرد مغز دارد. آهنگ‌های تحریک کننده مغز، با استفاده از ریتم‌ها، ملودی‌ها و فرکانس‌های خاص، می‌توانند به طور قابل توجهی بر فعالیت‌های ذهنی و شناختی ما تأثیر بگذارند.

اهنگ تحریک کننده مغزهمچنین بخوانید: تاثیر موسیقی در پرورش خلاقیت

تقویت حافظه و یادگیری با موسیقی

موسیقی برای قدرت مغز

درست مانند عضلات، هرچه بیشتر به مغزتان تمرین دهید، قویتر می شود. زیرا مغز به راحتی مانند پلاستیک شکل می گیرد. تحقیقات شان داده مغز افرادی که شنوایی، بینایی، و بخش‌های حرکتی مغز در نوازندگان ماهر، خاص هستند. این علم به ما می گوید که موسیقی چیزی فراتر از یک منبع سرگرمی است و بخش مهمی از زندگی علمی ما است. از موارد مهم که در هنگام پخش موسیقی در مغز اتفاق می افتد را بررسی می کنیم.

شنوایی:

سیستم شنوایی پس از آموزش موسیقی به طور موثرتری صدا را پردازش می کند و مردم می‌توانند تفاوت‌های کوچکی را در فرکانس (تعداد امواج صوتی در ثانیه)، که هم حرف زدن و هم موسیقی را آسان‌تر می‌کنند، تشخیص دهند.

حرکتی:

نواحی مغز که کنترل عضلات و اعضای بدن را در دست دارند (مانند انگشتان، دهان و غیره) تا اندازه ای رشد می کنند. تعداد بیشتری نورون در مغز به تنظیم دقیق حرکت عضلات در این مناطق اختصاص می یابد.

خواندن:

مطالعات نشان می دهد که توانایی بهتر در موسیقی به نمره بالاتر خواندن مربوط می شود، که نشان می دهد بین چگونگی شنیدن گفتار و اینکه چطور می توانیم صداهای گفتاری را به حروف ترسیم کنیم رابطه وجود دارد.

آگاهی اجتماعی – عاطفی:

پخش موسیقی می تواند باعث افزایش آگاهی اجتماعی – عاطفی شود، که توانایی شناسایی، مدیریت و بیان سازنده احساسات است. یک مثال خوب در این مورد این است که کودکان بسیار خردسال احتمالاً با افرادی که برای آن ها موسیقی پخش می کنند، تعامل مثبت دارند.

 

مطالب دیگر:

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *