ساز آکاردئون یکی از سازهای بسیار معروف موسیقی است که امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد. اگر شما هم جز علاقه مندان به موسیقی هستید حتما تا به حال نام این ساز را شنیده اید. بدون شک آشنایی با تاریخچه و انواع ساز آکاردئون می تواند جذابیت های بسیار زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. ما در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این ساز و تاریخچه آن صحبت کنیم و اطلاعاتی را نیز درباره انواع این ساز در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین ما را در این مطلب همراهی کنید.
فهرست مطالب
ساز آکاردئون چیست؟
آکاردئون یکی از سازهای شستی است که بدنه آن به صورت چین دار می باشد و نواختن آن نیز نیازمند تخصص بسیار زیادی است. این ساز در زمان نواختن به وسیله فشاری که به آن وارد می شود باز و بسته می شود. این ساز یک ساز قابل حمل است و به همین دلیل شما می توانید در هر زمان و هر مکانی اقدام به نواختن آن کنید. بر روی این ساز کلیدهایی قرار دارند که شباهت زیادی به کلیدهای پیانو دارند.
یکی از نکات جالبی که درباره آن وجود دارد شیوه نواختن آن است که به این شکل است که شخص نوازنده آن را میان دو دست خود قرار می دهد و با باز و بسته کردن ریتمیک آن اقدام به نواختن این ساز می کند. ایجاد هوا در این ساز باعث نواختن آن می شود و صوت هایی فوق العاده دلنشین را تولید می کند. علاوه بر این باید دقت داشته باشید که میزان جریان هوای عبوری با توجه به نتی که در حال اجرا است به وسیله کیبوردی که بر روی آن قرار دارد تنظیم می شود.
ساز آکاردئون توسط چه کسی ساخته شد؟
جلب است بدانید نام دیگر نام دیگر آکاردئون گارمون است. اول به این اسم توسط شخصی بهنام چنگ نام گذاری شد. این ساز به یک باره ساخته نشد و در طول چندین سال بخش های مختلفی به آن اضافه شد، به همین علت نمی توان به صورت یکپارچه درباره تاریخچه ساز آکاردئون صحبت کرد. اگر با این ساز آشنایی داشته باشید حتما می دانید که لوله های فلزی درون آن قرار دارد که جریان هوا از طریق آنها از این ساز عبور می کند.
این لوله ها برای اولین بار توسط فردی به نام چنگ در کشور چین طراحی شدند. در قرن دوازدهم میلادی کلیدهای این ساز دقیقا مانند کلیدهای ساز پیانو ساخته شد که سازنده آن یک فرد استرالیایی به نام دامین بود. شاید برای شما جالب باشد که بدانید تا سال 1910 میلادی این ساز وارد قاره اروپا نشده بود. بعد از ورود این ساز به قاره اروپا، اروپاییان بخش های مختلفی را به این ساز اضافه کردند تا به شکل امروزی در آمد.
استفاده امروزی از ساز آکاردئون
شاید برای شما جالب باشد که بدانید بعد از تغییرات گسترده ای که بر روی ساز آکاردئون انجام شد امروزه این ساز بیشتر در کشور برزیل و توسط نوازنده های این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال به دلیل موسیقی های جذاب و خاصی که می توان با استفاده از این ساز نواخت امروزه در سراسر دنیا علاقه مندان زیادی را دارا است. این ساز دارای نوازنده های حرفه ای در دنیا است که به دلیل سبک خاص استفاده از این ساز بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. از جمله نوازنده هایی که از ساز آکاردئون در دنیای موسیقی استفاده می کنند می توان به مواردی همچون Leonel Gomez، Arthur De Faria، Luciano Maia، Edilberto Bérgamo و Renato Borgetti اشاره کرد که به شما توصیه می کنیم موسیقی هایی که این نوازنده ها نواخته اند را حتما بشنوید.
با استفاده از سازهای آکاردئون چه ژانرهایی را می توان نواخت؟
یکی از اصلی ترین سوالاتی که معمولا بعد از آشنایی با یک ساز برای علاقه مندان به موسیقی پیش می آید این است که با استفاده از این ساز چه ژانرهایی از موسیقی را می توان اجرا کرد. اگر شما هم جز افرادی هستید که این سوال درباره ساز آکاردئون برای شما پیش آمده است باید بدانید که با استفاده از این ساز می توان ژانر هایی از قبیل تانگو، پولکا، موسیقی های ایرلندی، موستت و شانسون، کبکی و کلزر را اجرا کرد. همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم امروزه این ساز بیشتر در کشور برزیل مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل شما می توانید رد پای این ساز را در بسیاری از موسیقی های برزیلی نیز پیدا کنید.
انواع ساز آکاردئون
به صورت کلی ساز آکاردئون دارای سه سبک کلی است. اولین سبک از این ساز دیاتونیک است دکمه هایی بر روی آن قرار دارد که با استفاده از آن نوازنده می تواند اقدام به نواختن قطعه مربوطه کند، معمولا بر روی این سبک از ساز آکاردئون سه ردیف کلید وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. ساز آکاردئون سبک کروماتیک نیز شباهت بسیار زیادی را به سازهای کروماتیک دارد با این تفاوت که در این ساز معمولا بین 3 تا 5 ردیف دکمه وجود دارد. سازهای صفحه کلیدی نیز دسته سوم از این سازها می باشند که در آنها کلیدهایی که بر روی این ساز قرار دارند شباهت زیادی به کلیدهای پیانو دارند و نوازنده می تواند به راحتی با استفاده از آنها اقدام به نواختن موسیقی کند.
قیمت آکاردئون
قیمت آکاردئون در ایران بسته به برند، مدل، تعداد باسها و امکانات آن متفاوت است. بهترین مارک آکاردئون برای آموزش مقدماتی تا پیشرفته، برندهای هوهنر، مورشی، کورسنلی و پائولو هستند. این برندها دارای کیفیت ساخت و صدای مطلوبی هستند و برای یادگیری آکاردئون مناسب هستند.
در هنگام خرید آکاردئون برای آموزش، باید به نکاتی مانند تعداد باسها، اندازه ساز و امکانات آن توجه کنید. آکاردئونهای آموزشی معمولاً دارای باسهای کمتری نسبت به آکاردئونهای حرفهای هستند. اندازه ساز نیز باید متناسب با قد و جثه نوازنده باشد. امکاناتی مانند دکمههای کوک و تغییر صدا نیز میتوانند در یادگیری آکاردئون مفید باشند.
در این راه سازنو، بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج می تواند شما را در آموزش نوازندگی آکاردئون شمارا یاری نماید و آرامشی وصف نشدنی در کنار یلدگیری بدست آورید. در صورت علاقه می توانید با مشاورین ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.