از گذشته تا به امروز سبک های موسیقی بسیار متنوعی در سراسر جهان وجود دارد که تکنیک اجرا و سازهای مورد استفاده در هریک از این سبک ها با دیگری متفاوت می باشد. موسیقی باروک از جمله نخستین سبک های موسیقی دنیا در دروان پس از رنسانس بوده و نوازنده به گونه ای ماهرانه شروع به نواختن موسیقی مورد نظر خود می کند. در این مقاله قصد داریم تا به مزایای آشنایی با سبک باروک در بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج اشاره داشته باشیم؛ همراه ما باشید.
فهرست این مطالب
Toggleآشنایی با سبک موسیقی باروک (Baroque Music)
در طی سال 1600 تا 1750 میلادی سبک جدیدی از موسیقی مابین دوران رنسانس و کلاسیک در ایتالیا ابداع شد که از آن به عنوان سبک موسیقی باروک یاد می شود. اشرافیت و قدرت حکومت های اروپایی در آن زمان بر کسی پوشیده نبوده و به همین دلیل واژه باروک به معنای ماهرانه یا استادانه زینت دادن پدیده ای شگفت انگیز نظیر موسیقی، نقاشی، معماری و … می باشد. این سبک از موسیقی را می توان در دسته موسیقی های کلاسیک جیا داد و برای یادگیری ظرافت های این هنر بی بدیل باید حتما به بهترین آموزشگاه های موسیقی در سراسر کشور مراجعه کنید.
اصطلاح باروک در زبان پرتغالی همچون مرواریدی با ظاهر خاص و عجیب است که تزئینات و اغراق های بیشمار این سبک موسیقی نیز باعث تشبیه آن به این مروارید شده است.
بافت موسیقی باروک
همانطور که میدانید سبک موسیقی باروک سه دوره مختلف را پشت سر گذاشته که در آخرین دوره بافت تشکیل دهنده موسیقی از نوع پلی فونتیک بوده است که باعث بعد بخشیدن به موسیقی و کامل شدن آن می گردد. در واقع این بافت حاصل اجرای حداقل دو یا چند خط ملودی به طور همزمان و مجزا بوده و همین موضوع باعث جلب توجه شنونده خواهد شد. مهمترین خط های ملودیک مورد استفاده در این بافت سبک متعلق به سوپرانو و باس بوده و جای تعجب نیست که اگر شاهد تقلید و تکرار بین لایه های صورتی تشکیل دهنده این بافت باشیم.
معرفی بزرگان موسیقی سبک باروک
موسیقی دوره باروک به عنوان یکی از فاخرترین آثار موسیقی در جهان به شمار آمده و اگر بخواهیم به چند تن از افراد صاحب نام و بزرگ در سبک موسیقی باروک اشاره داشته باشیم میتوان از آرکانجلو کورلی، فردریک هندل، آنتونیو ویوالدی، کلودیو مونتوردی یاد کرد. همچنین نماد موسیقی دوره باروک را به یوهان سباستین باخ نسبت داده اند.
البته که افراد حرفه ای با شاهکارهای مختلف بسیاری در لیست فهرست آهنگسازان این نوع موسیقی جای میگیرند که ما در این مقاله بخاطر محدودیت به همین چند تن اشاره کرده ایم.
ویژگی ها و مشخصات این نوع موسیقی
ویژگی های سبک موسیقی باروک همانند سایر هنرهای این دوران نظیر نقاشی و معماری بسیار خاص و منحصر به فرد بوده و یکنواختی و یگانگی حالت موسیقی در حین نواختن از جمله مهمترین ویژگی های این سبک به شمار می آید. در حقیقت شروع و پایان حالات نواختن موسیقی به سبک باروک یکسان بوده و چنانچه نواختن قطعه ای از همان آغاز به صورت آرام و ملایم باشد لازم است که این ریتم ملایم تا انتهای آن قطعه حفظ شود. البته سبک موسیقی باروک برای آواز خواند از این ویژگی متمایز بوده و نمی توان گفت این حالت یگانگی حفظ می شود.به طور کلی علاوه بر ویژگی یاد شده؛ سایر ویژگیهای موسیقی سبک باروک را میتوان به صورت موارد زیر مطرح کرد :
- استفاده از زبانی خاص و مشترک در نواختن قطعات موسیقی و متناسب با هر حس و حالت انسانی
- استفاده از آهنگ های سبک باروک برای ابراز حالتهای خاص شخصی
- پیوستگی و عدم تغییر ریتم و حالت نواختن قطعات موسیقی در سبک باروک جز در موارد معدودی
- تکرار تم اولیه قطعات موسیقی در قالب اسکال مختلف به منظور ایجاد حالت های سوالی و جوابی
- تزئین موسیقی سبک باروک به ریزه کارهای فروان در عین ملودی یکنواخت و پیوستگی قطعات آن
- تاکید بر ضرب در موسیقی سبک باروک برخلاف سایر آثار موسیقی دوره رنسانس
- تدوین قواعد نوین هارمونی و تفکیک دو بخش موسیقی سازی و آواز
- استفاده از سازهای بادی و سازهای کلاویهای در این سبک موسیقی
- جذابیت خط های ملودی نظیر سوپرانو و باس به عنوان مهمترین خط های این دوره
- وجود یک بافت چند صدایی در انتهای سبک موسیقی دوره باروک
- استفاده از عنصر مهم کنتراست (تضاد) در درام یک موسیقی باروک
یادگیری موسیقی باروک در بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج
تیم ما در این مجموعه حرفه ای و متخصص نهایت تلاش خود را کرده که از پایه تمامی نکات و اصول مربوط به موسیقی دوره باروک را به هنرجویان علاقمند به این شاخه آموزش داده و آنها را برای حضور در جامعه حرفه ای این سبک آماده نماید. موسیقی باروک از طرفداران خاص خود برخوردار بوده و بدون شک افراد از شنیدن آثار افراد صاحب نام در این حوزه بسیار لذت خواهند برد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه و ساعات کلاس های ما در این مجموعه از طریق صفحه تماس با ما با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید.